Бограч-гуляш, рецепт

Бограч рецепт гуляша по закарпатські

Бограч-гуляш — густа юшка з м’ясом і паприкою, яку їдять в Угорщині та українському Закарпатті. Готують його зазвичай на відкритому вогні відразу для великої компанії — для цього існує спеціальний казанок, який підвішується над багаттям. Ідея рецепту приготування бограча використана з цього сайту.

бограч рецепт

Складові для приготовування бограча-гуляша по закарпатському рецепту:

Яловичина, свинина або баранина (шия, ребра) — 700 г
Копчене сало — 70 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Корінь петрушки — 1 шт.
Картопля — 700 г
Капуста кольрабі — 1 шт.
Гострий перець — ¼ стручка
Солодка червона паприка — 2 ч.л.
Сіль, чорний мелений перець — за смаком

Як готувати такий закарпатський гуляш:

Поріжте сало смужками. Розігрійте казан, киньте в нього шматочки сала і витоплюйте жир, поки сало не перетвориться в шкварки. Вийміть їх з казана. Цибулю поріжте кубиками, киньте на дно казана і зменшіть вогонь, щоб вона не пригоріла. Додайте паприку і не забудьте все перемішати. Додайте порізане невеликими шматочками м’ясо, приправити чорним і гострим перцем (за смаком) і обсмажте м’ясо з усіх боків протягом 15 хвилин.

Залийте м’ясо водою, доведіть до кипіння і додайте овочі, порізані кубиками, — морква, картопля, кольрабі та петрушку. Варіть бограч-гуляш на повільному вогні дві-три години, час від часу помішуючи. Соліть юшку в самому кінці варіння.

Март 13, 2017 / Здорове харчування
Схожі записи

Добавить комментарий