Цікавий рецепт супу з крапивою

Продовжуємо рубрику «Здорове харчування», сьогодні цікавий рецепт супу з крапивою. Такий зелений суп можна зварити на воді, що не так смачно, або на овочевому, а краще курячому або м’ясному бульйоні. Традиційно для приготування використовується тільки свіжа весняна кропива. Пропонуємо варіант цікавого рецепту на насиченому кістковому бульйоні. Цей рецепт супу з крапивою взятий з цього сайту.

суп з крапивою, рецепт

Складові для приготування супу по цьому цікавому рецепту:

Для навару використовуємо кістки супові (свинина) — 1 кг
Беремо біля 3 л води
Кропиви можна гілочок — 20 шт.
Картопля — 4 шт.
Морква — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Капуста пекінська — 0,5 шт.
Яйця — 6 шт.
інформація

Що отримаємо: смачний суп на 6 порцій
Час приготування — 1 год 30 хв

Цікавий суп з кропивою: як приготувати

Варіть кістки близько 1 години зі спеціями і сіллю за смаком. Потім вийміть їх, зріжте м’ясо і поверніть його в бульйон.
Знову доведіть до кипіння бульйон, закиньте в нього шматочки картоплі і моркви і далі варіть на середньому вогні.

Через 15 хвилин додайте нарізані цибулю і пекінську капусту. Варіть ще хвилин 10.
Наприкінці варіння додайте нашатковану кропиву, варіть одну хвилину і вимкніть.
Суп готовий. За бажанням при подачі додайте в нього свіжу зелень, яйце, сухарики. Смачного!

Март 13, 2017 / Здорове харчування
Схожі записи

Добавить комментарий