Суп ріболліта, рецепт здорового приготвування

Коли за вікном виє вітер, а МНС в черговий раз оголошує штормове попередження, виходити з дому зовсім не хочеться. Тим, хто в таку погоду змушений виганяти себе з дому, рекомендується після повернення терміново зігріватися супом. Ми зібрали рецепти супів, які їдять в різних країнах. Гарячі, ароматні, пряні супи змінять ваше уявлення про зиму. Про закарпатський суп гуляш-бограч ми вже писали, хоча в інтернеті є сотні варіантів приготовання такого бограча. Наприклад такий рецепт з виразною назвою «Ароматний бограч». Сьогодні готуємо здорову їжу — ріболліту.

Ріболліта, рецепт

Суп ріболліта, рецепт здорового приготовування

Гарячий суп з білою квасолею, зимовою зеленню і черствим хлібом їдять в Тоскані, на батьківщині к’янті і пекоріно, а також Франко Дзеффіреллі, Стефанії Сандреллі, Роберто Каваллі, Філіппо Брунеллески, Сандро Боттічеллі та інших великих діячів мистецтва. Назва супу перекладається з італійської як «переварений»: перед вживанням його потрібно обов’язково розігріти.

Складові супу ріболліта:

Дрібна біла квасоля, відварена — 250 г
Оливкова олія — ​​80 г
Цибуля ріпчаста — ½ шт.
Морква — 1 шт.
Черешок селери — 1 шт.
Часник — 1 зубчик
Листя чебрецю — 1 ч.л.
Сіль — 1 ч.л.
Картопля — 1 шт.
Чорна листова капуста Кейл — 1 пучок
Савойська капуста — ½ головки
Мангольд — пучок (якщо знайдете)
Томати у власному соку — 80 г
Черствий хліб, найкраще сірий — 240 г
Мелений чорний перець — за смаком

Як готувати ріболліту суп по цьому рецепту:

Поріжте дрібними кубиками цибулю, моркву і селеру, подрібніть часник. На дні каструлі з важким дном розігрійте оливкову олію і киньте туди все перераховане, додавши чебрець. Злегка посоліть і протоміть на повільному вогні до м’якості. Додайте порізану кубиками картоплину, посічену капусту всіх видів і мангольд, якщо використовуєте. Готуйте 10 хвилин, після чого відправте в каструлю томати, ще раз посоліть, киньте відварену квасолю і влийте воду або бульйон — близько шести склянок.

Март 13, 2017 / Здорове харчування
Схожі записи

Добавить комментарий